#Helgaälskartrixie,  Djurhelga

Värdelösa Husdjur, Finns Det?

Att djuren ger oss glädje är vi redan eniga om. Men kan verkligen alla husdjur göra det?

Vissa tillbringar söndagskvällen med film, promenad eller något annat avkopplande kanske.
Jag insåg plötsligt att jag pysslat i terrariet en hel timme och sen hade jag stått som ett fån i en timme till och bara tittat på när snäckorna ”slajmade” sig runt. Oops..jag missade filmkvällen där. Eller? Det blev helt enkelt bara en annan variant av film 😉

Jag ”råkade” bli med snäckor och vandrande pinnar. Ja, sånt som kan hända en när man jobbar i djuraffär 😉
Det står sedan en tid tillbaka ett tomt terrarium hemma så jag tänkte att nu när erbjudandet dök upp var det nog meningen att dessa små skulle flytta in.

Små och små… Snäckorna är Afrikanska jättesnäckor och kommer inte vara små jättelänge till.

I terrariet har jag använt korkbrädor, sandblästrade vinrankor och en stor korktunnel från TRIXIE. De korkbitarna som jag hittade hade även lite torkad mossa på sig. Det ger en naturlig fin miljö direkt.
När jag köper dessa torkade inredningsdetaljerna känner jag mig trygg med att det inte kommer in något oönskat i terrariet. Så som småkryp, bakterier eller mögelsporer. Vissa terrariedjur kan ju vara extra känsliga. Om nu någon av de inneboende skulle få för sig att smaka på denna inredningen är det helt ofarligt det också.
Jag planterade en plastväxt högst upp i korktunneln. Det blev som ett träd där mitt i miniskogen. Supercute!

Jag ser ju MASSOR med kul man kan göra med dessa häftiga naturmaterial. Passar ju även som inredning i gnagarburarna, blomkrukorna eller rent av som dekoration vid dukning. Hm… jag har en känsla av att ni kommer få se fler bilder där dessa är med 🙂

Jag vet att jag tidigare tänkt: Haha..”Snigel-ägare”! Hur kul kan det vara?! Men faktum är att en kvälls avkoppling med att bara ”stå och glo” på den här lilla världen är för mig som en annan tar en avkopplande skogspromenad eller stund på soffan.

Så, finns det värdelöst husdjur tro? Nej, självklart inte. Så länge det landat i rätt hem bara.
Som snäckorna och pinnarna just nu. Jag får en sunds avkoppling och faktiskt glädje som är GULD värt!

Några fler vänner som har korkinredning:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *