#Helgaälskartrixie,  Blogg,  Djurhelga,  Fotografering

Gör en gJULlig Hälsning

Nu är det dax för alla de där julhälsningarna som ska fylla flödet ända fram till jul. Jag tycker verkligen att vi behöver extra mycket julhälsningar det här året.. Så varför inte passa på att göra ett personligt julkort med din bästa vän?
När barnen var små så var det lätt att tvinga dom… Nu respekterar jag ett nej (oftast ;)) och får väl ta och fokusera mer på mina egna och andras fyrbenta istället.

Nu när jag bläddrade i arkivet och hittade dessa (från 2014 & 2015) så inser jag åter igen just hur värdefullt det är med Foto <3

Men som sagt….Eftersom jag tycker att det är löjligt skoj med just julkortshälsningar tänkte jag lämna några enkla tips.Det här behöver du:
* En ljus plats (är det för mörkt är det större risk att det blir suddiga bilder)
* Massor av godis (Gärna det där som är lite extra gott)
* Något juligt. Måste inte vara just en tomteluva eller dress som måste sitta på djuret. Inte lätt att få en bra bild om djuret känner sig obekväm. Lägg kanske lite julpynt framför djuret eller häng i bakgrunden.
* Lakan eller enfärgade filtar (skapar ett lugn till en eventuell rörig bakgrund
* En assistent är guld värd 😉
* Så det viktigaste av allt… TÅLAMOD

Några enkla tips:

* Bygg upp den tänka scenen och ta några testbilder med tex ett gosedjur innan du börjar fotografera den som har huvudrollen. På så sätt minskar du risken att göra missar och att trötta ut din vän innan ni ens börjat.

*Använd inte blixt .. Detta kan skrämma djuret och fototillfället blir ingen skojig upplevelse. Låna kanske en skrivbordslampa någonstans eller annan ljuskälla för att få till det där viktiga ljuset.

* Tänk dit foto i olika nivåer . Förgrund, motiv och bakgrund. Detta skapar ett spännande djup i bilden.
Se tex på exemplet nedan där jag har satt vita plastBlommor framför modellen och en julgran i bakgrunden.

  • Även ”misslyckade” bilder kan vara roliga.. Kanske fångar du när katten välter granen eller vovven snodde hela påsen med gottis medans du fibblade med julpyntet.
  • Glöm inte att ha skoj, se det som en aktivitet ni gör tillsammans. Visa för ditt husdjur att du har roligt 🙂 Använd massor av beröm och kärlek..

Jag önskar er all lycka i erat roliga skapande tillsammans med er vän.
Får jag se några skojiga djurjulekort i år tro ? <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *