Uncategorized

Hemliga Hedvig

Hamstern Hedvig är i sig inte hemlig. Men att hon en kväll fick följa med mig hem från jobbet var dock en liten hemlis för familjen. Vi är nämligen inte riktigt synkade i åsikten kring hur många djur vi ha plats för här hemma.
Och jag håller på sätt och vis med.
MEN….. jag ville ta några bilder på otroligt vackra Hedvig och hon fick därför följa med hem över natten så jag kunde ta bilder på morgonen därefter.
Morgonen kom, jag tog några bilder och hade lite smarrig Maltpasta med fruktsmak att locka henne med. Dock fick jag inte bilden som jag ville och på en väldigt kort stund hade Hedvig redan ätit dagens ranson av TRIXIEs Maltpasta. Hon fullkomligt Älskade den.

Så även om den där pastan ska vara nyttig och tex hjälpa till att bibehålla en hälsosam tarmflora så fick det vara nog med det goda.

Morgonen därpå när det var dax för nästa fotosession så hade Hedvig tagit saken i egna tassar. Hon hade lyckats öppna luckan till buren, hitta tuben med maltpasta, sätta i sig en rejäl portion av den och sen bege sig iväg på äventyr ute i Förrådet.

Ni vet hur det blir med förråd…. Man fyller det med en massa skit 😉
Någonstans bland flyttlådor, Kassar av vinterkläder, färgburkar mm mm… ja, någonstans där bodde nu Hedvig.

Jag ställde fram fram och vatten 2 gånger om dagen. Såg att hon åt och försökte gräva mig fram till vart hon kunde vara.

Inte ett ljud till resten av familjen… tills ett par dagar senare , mitt i natten och strömmen gick. Problemet spårades till förrådet och jag kände att det var dax att erkänna.

Maten gick fortfarande åt och dessutom hade jag hittat ett hål i säcken med hundmat som jag förvarade där ute.
Strömmen fick vara bortkopplad ett par dagar tills jag fick tid att göra ett riktigt djupdyk…

Längst in, under en plåthylla, bakom färgbukar. Ja där hittar jag ett bo byggt med garn från andra sidan förrådet och en strimlad kalender.
…och vad ser jag i boet? Jo, ”miniHedvigs”. Jag visste ju att Hedvig träffat Harry strax innan fotograferingen. Men att det skulle ha blivit SÅ lyckat var en överraskning.
Så Hedvig blev återfunnen och hennes 7 små barn.
…Och att dömma av sladden jag hittade så är det ett under att detta äventyr slutade såhär väl. Halleda!

Nu är Hedvigs bebisar snart 6 veckor gamla och väntar på att flytta ut till Nya Hem.
Hedvig själv hade fått smak på det ljuva livet på språng. Så nu har hon fått ett akvarium på 160×50 att springa runt i. Lustigt nog så kom det samtidigt ut ett nytt smådjurshus från TRIXIE med samma namn.
Hedvig <3

Stort och rymligt precis som Hedvig nu räknar med att få bo.
Takterrass med egen uppgång, flertalet ingångar och läcker träpanel på utsidan. Jodå bara det bästa för Hemliga Hedvig 😉


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *