#Helgaälskartrixie,  Djurhelga

Något Som Utmanar Soffläget, Finns Det?

Det är tidig morgon och precis som yngsta sonen i huset så tycker Vera att det är riktigt jobbigt att komma upp och iväg.
Klockan börjar bli mycket och jag går runt och packar det sista samtidigt som jag börjar fundera på var Vera är.
Har gått förbi soffan flertal gången, kollat efter henne i trädgården och skramlat med koppel i hallen.
Det är då jag upptäcker att den vita soffkudden med bruna fläckar faktiskt inte alls är en soffkudde…..
Här hemma är inga hundar tillåtna i soffan. Men ibland låtsas jag som att jag inte ser (dom är ju så söta). Jag vet att det är därför som denna regel naturligtvis inte riktigt fungerar. Vera tycks ha skaffat sig sin egen taktik genom att gömma hela huvudet under kuddhögen. Jag klandrar inte henne. Ni skulle bara veta hur många gånger som jag också har somnat i denna soffan 😉

För några veckor sedan fastnade Vera med sitt ben och vred till knäet. Det såg illa ut. Tack och lov var inget brutet.

Det har nu gått flera veckor men Vera har tyvärr fortfarande ont i sitt ben.
Vi försöker att inte göra ”springrus” (väääldigt svårt att låta bli) Vi masserar och har försiktigt gjort lite balansträning. Efter tex en sovstund ser man att Vera är märkbart stel när hon reser sig.

Så för ett tag sedan skaffade vi hem en ortopedisk hundbädd. Just denna ortopediska bädd heter Lino och kommer från TRIXIE. Den är fodrad med supermjuk mysig plysch.. En sådan mjuk som man liksom bara vill klappa på.
Botten är gjord med elastiskt skum s.k Memory Foam. Detta gör att bädden avlastar de punkter på hundens kropp som kan orsaka tex stelhet och obehag.
Memory Foam ska också anpassa sig efter kroppens temperatur.
Dock undrar jag om Vera ibland kanske blir lite varm i bädden? Ser att hon går ut till kakelgolvet i köket ibland. Hon sätter sig ner lite snabbt och sen går hon ganska omgående tillbaka till bädden igen. Eller just det! Detta är nog bara för att kolla status i matskålen i köket såklart 🙂
Maggan däremot älskar värme och ligger där så ofta och länge hon kan.

Så otroligt nog har ingen hund försvunnit i soffan sedan Lino-bädden kom in i huset. Bädden har helt enkelt besegrat soffhänget!
Eller är det kanske bara jag som inte ser som i soffan ? 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *