#Helgaälskartrixie,  Djurhelga

Regntäcket Vimy Från Trixie

Skånevintern är lång…..och blöt. Men inte lika blöt för Maggan längre. Kolla in hennes snygga och smidiga regntäcke <3
Täcket heter Vimy och kommer från Trixie. Maggan passade bäst i en strl 40.

Att det dessutom är gult gör ju matte extra glad.
Vi har nu testat täcket under blöta turer i tre veckors tid.
Maggan är ju ingen ungdom längre utan har hunnit bli 10 år. Hon har alltid varit lite frusen av sig men nu fryser hon mer ofta. Eller är det bara Mattehjärtat som tycker synd om sin bebis?
Detta är dock inget värmande täcke. Men eftersom det skyddar mot vind (Vilket vi har gott om här nere på slätten). Så håller det just Maggan tillräckligt varm om det inte är riktigt bitande.

På små storlekar av hundtäcken (40 cm och under) tycker jag ibland att vissa täcken blir väldigt klumpiga. Detta sitter faktiskt otroligt följsamt. Det förhindrar inte frambenens rörelser och gummibanden baktill verkar inte bekomma henne ett dugg. Förutom när det är dax att göra nr 2 😉
Då får man skynda dit och lyfta undan täcket lite. Hm…Vet inte om det är något som är unikt bekymmer just för bulldoggar? Eller ja, bekymmer snarare för dess ägare.

Tack vare gummibanden bak så följer täcket ryggens slut och vattnet rinner av baktill utan att blöta ner rumpan.

Täcket har två gummerade öppningar för att fästa kopplet till halsband eller sele. Dragkedjorna till öppningarna är gedigna och vattentäta. Superbra!

När vi kommer hem skakar jag av täcket och hänger upp det för att torka. Vi har inte behövt tvätta täcket än. Det har blivit skitigt på utsidan ibland men det har jag enkelt kunnat torka av bara. Men enligt beskrivningen går det bra att tvätta i 30 grader. Bra att veta den gången jag inte hinner fram i tid för Maggans toabesök.

Reflexerna på sidan var en trevlig överraskning och kolla mönstret på insidans foder! Lyxigt !

Inlägget är gjort tillsammans med mina kompisar på Trixie
Tipsar även om Zoometro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *