#Helgaälskartrixie,  Blogg,  Djurhelga

Ska Det Verkligen Vara Kyckling I Ägget?

Snart är det Påsk…. Både kycklingarnas och Äggens glansdagar.
Men hur är det nu med att ge kyckling till hunden? Det florerar så mycket åsikter kring detta lilla fjäderfä och jag möter dom dagligen i butiken. Åsikterna alltså….inte fjäderfän 😉

Skulle kunna skriva massor om detta ämne kring tex allergi, påstådd allergi, känslighet mm….men ska försöka hålla det kort i just detta inlägg. För nu är det snart påsk och vi vill väl alla ge våra djur något extra gott…Eller ska jag säga Äggstra 😉

När jag står och rekommenderar godis och det är kyckling i får jag tex ibland höra;

– Nej, inte kyckling. Det är väl farligt och kan ge allergi? Även njursjukdomar har jag hört?

Kyckling är en fantastisk proteinkälla! Lättsmält, nyttigt, fint och har hög smaklighet.
Visst finns det dom som har allergi mot just kyckling. Och överrepresentationen kring kycklingallergi beror ju också på att det är den vanligaste proteinkällan i både foder och godis… Men just det, jag skulle ju inte grotta mig ner i Allergi för mycket just nu.

Det man ska tänka på när man väljer hundgodis är att använda produkter av hög kvalitet , kontrollerade produkter, Sunt förnuft och att inte överkonsumera.
Skulle jag sätta i mig en gigantisk påse nötter dagligen så skulle jag heller inte må så bra till slut. Jag borde kanske ta en frukt som mellanmål vissa dagar 🙂

Jag tror dessutom att det är bra att variera mellan de olika hundgodis-sorterna . Det finns ju faktiskt massor att välja på.

Kolla tex TRIXIEs Sveriges Dogsnack-serie från 2Pets. Ett mjukt hundgodis som finns i en uppsjö med olika smarriga smaker.


Sen har vi det med ”kontrollerade produkter”. Kolla på tex baksidan av ditt hundgodispaket. Där ska du kunna hitta batchnr och gärna även symboler för certifiering.
Alla mjuka godisar från 2Pets är godkända och säkrat som livsmedel inom EU (HACCP) och USA (FDA). Fabriken är även ISO 22000 certifierade, vilket innebär att spårbarheten säkras i hela produktionskedjan.

Hittar du detta på din hunds godispåse så kan du känna dig trygg med att du valt ”gottis” av hög kvalitet.


Så, ska det vara kyckling i Påskägget!?
– Voff! Självklart!

Unna er nu något riktigt smarrigt inför påsken. Både till er själv och era tvåbenta <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *