#Helgaälskartrixie,  Recensioner,  Uncategorized

-Hallå Vera! det är Aloe Vera.

Idag tvingade jag in Vera på ett vårbad. Vatten tycker hon är roligt men så fort hon inser att det ingår schamponering och sånt trams blir hon just en sån riktig envis, bångstyrig och tung Bulldogg.
Jag blir irriterad..hon märker det tydligt såklart. Saken blir bara värre, Vera gör hundskaket gång på gång för att bli av med ”skiten”. Allt blir blött, golv , väggar och tak. Vera kommer åt duschdraperiet och hela stånger går rakt ner i huvudet på oss både och plötsligt tältar vi i duschen.
Jag är genomblöt! vet inte om det är av svett, frustration eller duschstänk….. Ghaaaa!!!

Haha.. vi borde nog ha gjort detta lite oftare helt enkelt.
Med mina korthåriga hundar tycker jag egentligen inte att det behövs så ofta.
Men visste du att det faktiskt är helt okej att bada hunden så ofta som en gång i veckan. Så länge du använder ett bra schampo som är anpassat till hundar och har rätt PH så går det jättebra. Så som i Trixies schampo-serie tex.Åter till duschen då:
Jag har lyckats skölja av allt Aloe Vera schampo och jag slår en stor Frottéhandduk om Vera. Slår in henne som ett paket. Hon blir som en jättegullig burrito . Jag blir glad, jag buffar på den stora Burriton och pratar glatt. Vera blir glad… Men vänta nu…. Det var ju detta vi skulle försökt redan från början.
Att ha skoj!

Här kommer några fler tips inför hundbadet:

Använd alltid produkter som är avsedda för Hundar. Humanprodukter kan torka ut hundarnas hud och irritera. Detta pga att människor och hundar har olika PH i huden.

Se till att hunden står stabilt. Det kan vara nog så läskigt med annorlunda ljud och lukter i ett ekande badrum…

Måste man ha Balsam?
Nej, du måste inte. Men balsamets funktion är att stänga hullingarna på hårstrået igen. Så pälsen blir mer lättskött och mer motståndskraftig mot ny skit om man använder balsam. Även på korthåriga hundar.

Späd gärna ut schampot! Det blir mer lättfördelat öven hunden och inte så koncentrerat på ett och samma ställe. Jag brukar använda små petflaskor med ”drickpip”. (De små hittar jag ibland i mataffären på barnavdelningen)
Dessutom så är det otroligt smidigt att kunna hålla ena handen på hunden och slippa öppna och fibbla runt med en bråkig schampoflaska.
Risken att använda onödigt mycket schampo minskar ju dessutom.
Hur mycket vatten jag blandar i kan variera. Här på Trixies Aloe Vera schampo tog jag ungefär 1/4 schampo och 3/4 vatten.

Vattnet skall inte vara för varmt eller kallt. Känn på det och tänk att det skall vara lite svalare än vad du själv normalt duschar i

Tvätta ordentligt och överallt när du ändå är igång. Jag brukar ibland tänka Biltvätt. Låter kanske lustigt men jag tänker att hunden backar in i en biltvätt och allt måste ju bli rent… underrede, speglar och fälgar. Kanske kan du hitta din egen minnesbild för att underlätta 😉 ?
Självklart var försiktig vid nos och ögon <3

Viktigast av allt! Försök att ha skoj och ge massor av kärlek och beröm efteråt.

Vi valde inte bara Aloe Vera schampot pga att det hade Vera i namnet 😉

Aloe vera är en naturlig källa till en massa goda egenskaper. Det är tex antiseptiskt, återfuktande, inflammationshämmande och mycket mer.
Så luktar det ju gott också.

Glad vår <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *