Uncategorized

Kan min bästa vän få Corona?Läget har knappast undgått någon… Efter utbrottet av Coronaviruset i Kina sprider sig nu viruset i världen. Hela vägen till oss i Skåne.

Jag har redan fått flera frågor från gäster i butiken hur det nya Coronaviruset kan drabba våra husdjur.

Jag är ingen Coronaexpert men kände mig nyfiken på hur det ligger till och vill givetvis ta reda på mer. Dels för att jag själv är orolig och dels för att vi i butiken är bra ambassadörer för att sprida djurinformation❤


Så jag gick in på SVA , Statens veterinärmedicinska anstalt för att bli lite klokare.

Och på frågan om tex hundar och katter kan få Corona så är svaret JA ! Men det finns väldigt många olika typer av coronavirus. Några av dessa kan drabba våra husdjur.

Men i dagsläget finns det inga misstankar på att våra fyrbenta vänner kan sprida smitta eller bli sjuka av det nya coronaviruset SARS-CoV-2 som spridits till världen från Kina.

Precis som SVA skriver så är det väl sundt förnuft att inte ha närkontakt med sin hund eller katt om man är smittad av det nya Corona. Även om man som sagt inte just tror att viruset kan gå mellan människa och djur. Så på samma sätt som man ska undvika kontakt med andra medmänniskor ska vi undvika närkontakt med våra husdjur om vi är konstaterat smittade.

Ta hand om er och era bästa vänner därute ❤ // Helga

Källor : https://www.sva.se/aktuellt/nyheter/det-nya-coronaviruset-ar-en-folkhalsofraga/

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *